ghghjhj

2021. szeptember 20., hétfő

X. Európai Nagycsaládos Konferencia

Szakmai és családi programok forgataga várta a családokat Keszthelyen, a
 NOE és az ELFAC közös szervezésű X. Európai Nagycsaládos Konferencián. Európa tizenegy országából fogadtunk előadókat és vendégeket a 2021. július 9-11. között megrendezett konferencián, melynek mottója: „A fenntarthatóság bölcsője a család”. A kiemelt jelentőségű rendezvényt személyesen köszöntötte Magyarország Köztársasági elnökének felesége, Herczegh Anita asszony, valamint Dubravka Suica, az Európai Bizottság Demokráciáért és demográfiáért felelős alelnöke.

A Keszthelyre szervezett szakmai-tudományos rendezvény a fenntarthatóság és a családok szerepének összefüggései köré szerveződött. Így a körforgásos gazdaság, a klímavédelem, az ökológiai lábnyom és a fenntartható fejlődés, demográfiai kérdések egyaránt az előadások és szekcióülések is az esemény napirendjén szerepeltek.

A konferencián összesen 735 fő vett részt, akik 12 országból 29 előadót és 9 szekcióvezetőt hallgattak meg a két nap során. Az esemény deklarált célja volt, hogy megfogalmazza a fenntarthatóság és klímavédelem kapcsán a (nagy)család és a gyermekvállalás szerepével kapcsolatos tudományos álláspontot, vizsgálja a környezetvédelmi és demográfiai kérdéseket ebből a szempontból.

forrás: noe.hu

A rendezvényen a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének számos tagcsaládja is részt vett. Egyikőjük személyes élménybeszámolót is küldött, melyet az alábbiakban olvashattok:

"Programokban és élményekben gazdag napot tölthettünk Keszthelyen a Noe Konferencián. Az érdekes előadások után finom ebéd és sok játék-élmény várt minket. A Majorban megcsodálhattuk a háztáji állatokat, népi játékokat próbálhattunk ki, és részt vehettünk a gőzgép bemutatón, majd sok helyi múzeum várt felfedezésre. Köszönjük a lehetőséget,nagyon jól éreztük magunkat! Fuchs Család"




Nincsenek megjegyzések: