ghghjhj

2018. november 16., péntek

Sikeres nők: összhangban a családban és a munkahelyen

 Büszkék vagyunk rá, hogy a Balatonalmádi Család és Karrier Ponton számos női sikert nézhettünk végig. Mindegyikőjükre jellemző, hogy üzleti sikereik mellett a családi összhangot is meg tudták tartani.

Valós életutakat láthattunk, melyekben a család és munka összeegyeztetését szolgáló lehetőségek  bemutatása, valamint az atipikus foglalkoztatási mód - pl. részmunkaidő- előnyeinek hangsúlyozása volt a közös.

Az egyik hölgy textilmérnök, mérnöktanár, mindezek mellett 3 gyermekét egyedül nevelő édesanya és sikeres vállalkozást vezet hosszú évek óta. Kreatív, alkotó foglalkozásokat szervez kicsiknek, nagyoknak egyaránt.  Mottója, hogy az életben számtalanszor adódik olyan helyzet, amikor a problémák megoldásához a kreativitásunkra van szükség.


A másik megismert nő anya, feleség, részmunkaidős munkája   mellett az egyik híres néptáncegyüttes táncosa is.

Egy híres énekesnő életpályáját, munkáját, magánéletét is megismerhettük: énekesnői karrierje mellett a színpadon is láthatjuk, illetve szinkronszínészként is ismerhetjük hangját. Mindezek mellett háromgyermekes édesanya, feleség, aki számára nagyon fontos a család. Elmondása szerint nagyon fontos a munka - család összhangjának megtartása.

Egy könyvtáros hölgy is mesélt nekünk az életéről, és munkásságáról, aki két gyermekes édesanya. Bemutatta, hogy hogyan tud teljes és boldog életet élni úgy, hogy helyt áll mint anya, mint feleség, mint dolgozó nő és emellett saját vállalkozást üzemeltet.


Egy írónő is beszélt saját életéről, pályájának nehézségeiről is.

Írásainak elsődleges célja, hogy az optimista életszemléletet, magabiztosságot, hitet és bizalmat a jóban és önmagunkban, már gyermekkorban elsajátíthatóvá és fejleszthetővé tegye a meséi által. Ezzel életre szóló erőt és segítséget nyújthatunk gyermekeink és önmagunk számára is.

Élete és munkássága tükrözi a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontásáért folytatott aktivitását, bemutatva azt a hosszú folyamatot, melynek eredményeképp  sikeresen visszatért a munkaerő-piacra, önálló tevékenységgel, melyet szívesen csinál, elérte, hogy javuljon a családja anyagi helyzete,  társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és ezzel önbecsülése.


A helyi sikeres női példák bemutatásával célunk a nők gazdasági és társadalmi  szerepvállalásának ösztönzése, az atipikus foglalkoztatási formák   -  vállalkozói lét - előnyeinek, sikeressségének  megismertetése.



Nincsenek megjegyzések: