ghghjhj

2015. szeptember 30., szerda

Beszámoló - Babakocsis felvonulás az édesanyák szerepeinek erősítése

Mitől érzem jó magam a bőrömben? Mi a lényege a családon belüli munkamegosztásnak? Miként szolgálja ez a nő és a férfi közös érdekét?


Műhelymunka 

A helyszínen a Györgyi Dénes Általános Iskola 2. és 3. osztályos tanulóinak gyermekrajz kiállítását is megcsodálhattuk.,

A kiállítás címe: 

„Este jó, este jó,
este mégis jó,
apa mosdik, anya főz,
EGYÜTT LENNI JÓ”
Zelk Zoltán

Együtt lenni jó a családban, ezt mindannyian tudjuk, de hogy ez valóban jó érzés legyen, az bizony nem evidencia. Ebben a mai beszélgetésben arra keressük a választ, hogy mitől jó a jó? Mitől érezzük jól magunkat a bőrünkben?
A gyermekek és kicsik számára az idő játékosan telt, a Balaton Játékpont Jóvoltából, melynek szervezői, mind a kisebbek, mind az iskoláskorúak számára biztosították a játékokban a változatosságot.

Az anyukákat egy-egy teával, kávéval kényeztettük. Ehhez járult még hozzá egy arcmasszázs és nappali smink, hogy a szomorkás idő ellenére is jól érezzék magukat.

Mindezek közben interaktív módon meghallgathatták Brokés-Hadházy Lívia, ‘Az Édesanyák szerepeinek megerősítése’ című előadását, melyben szó volt az anyai mivoltunk különleges fontosságáról és szerepéről. Arról, hogy a hétköznapok olykor sűrű elfoglaltságai közepette, mégis mitől érezheti jól magát egy édesanya. Valójában mennyi minden segítheti őt ebben. Ennek kapcsán esett szó a családon belüli munka megosztásáról, melynek megszervezése sok terhet levehet az anyák válláról, és anyai hivatásában is segít az, ha az átszervezéssel feltöltődésre is juthat ideje, hogy visszatérve még minőségibb módon lehessen családja számára elérhető.

Összességében gyorsan eltelt az idő, és mindannyian feltöltődve, dolgainkat, anyaságunkat újragondolva mehettünk haza mindennapos gyakorló színterünkre: a családba.

Főszervezők: Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete- Balaton Nóra Pont és a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház

Helyszín: BÁRmikor Fröcsterasz, Balatonalmádi, Széchenyi sétány 4-6
Időpont: 2015, szeptember 25, péntek 10-12-ig
Téma: Az édesanyák szerepeinek megerősítése
Témavezető előadó: Brokés-Hadházy Lívia

Nincsenek megjegyzések: