ghghjhj

2016. január 18., hétfő

Nemzeti Tehetség Program 2015-2016 - Hóbazárt csodák

2016. január 16-án a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete, mint a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület partnere, “Hóbazárt csodák” címmel tartott a Szülői klub előadást -beszélgetést és bemutató foglalkozást Balatonalmádiban, a PKKK Gyerekkönyvtárban.

A 10 részes Szülői klub program “ A tehetséges a gyerekem, támagat a családom” témát járja körbe. A foglalkozások alatt a szülők elméleti és gyakorlati ismereteket kapnak fejlesztő pedagógusok, szakemberek segítségével.


A programsorozat “Jó gyakorlat” nyitó foglalkozását, Fábián László grafikusművész segítségével élhettük át. Fábián László a Györgyi Dénes Általános Iskola igazgatója volt több, mint 33 éven keresztül. A szülők gyakorlati példákkal fűszerezett autentikus előadást hallhattak az igazgató úrtól .Előadásában rávilágított arra, hogy szorgalom és gyakorlás nélkül a tehetség nem tud kibontakozni, de ahhoz, hogy megtudjuk, hogy tehetséges e a gyermekünk hagyni kell őt kipróbálni számos területen. Tartalmas beszélgetés, együtt gondolkodás jellemezte az együtt töltött órát.

Ezalatt a gyermekekkel szakemberek játszottak fejlesztő játékokat kint a szabadban.

Az előadás után a szülőket és a gyerekeket Laci bácsi közös alkotásra invitálta. A szülőkkel közösen készített alkotás élménye, a család , mint a gyermek támogatásának alappillérének fontosságára hívta fel a figyelmet. Gyermekeinkkel való közös alkotás méltó befejezése volt a délutánnak.


Fábián László igazgató, grafikusművész gondolatai a tehetségről




A gyerekek és a szülők közös alkotásai






Nincsenek megjegyzések: