ghghjhj

TOP 6.8.2-15-VP1-2016-00001 "Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi járás területén"


Pályázó neve:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt címe:

Foglalkoztatási együttműködés a Veszprém Járás területén

Szerződés száma

TOP-6.8.2-15-VP1 2016-00001

Támogatás összege

957.352.502

Projekt megvalósításának kezdete

2016.07.01.

Projekt várható befejezése

2020.09.28

Támogatás mértéke

100%

A projekt célja az emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás ösztönzés és társadalmi együttműködések támogatását. A cél elérést a Kormány a Megyei jogú városi önkormányzatokkal, kormányhivatalokkal, illetve a foglalkoztatás-fejlesztésben érintett helyi és egyéb non-profit szereplők együttműködésével tervezi megvalósítani.

Az Európai Unióban már évtizedek óta legjobb gyakorlatként számon tartott területi foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési megállapodások (paktumok) a lehető leghatékonyabb eredményeket biztosító helyi szinten létrejött többszereplős együttműködések, melyek elsődleges célja az adott térség gazdaságának fellendítése, foglalkoztatási szintjének növelése és a lakosság életszínvonalának növelése. Ezt egyrészt a munkaerő minőségének és foglalkoztathatóságának javításával, illetve munkaerő-piaci hátrányainak csökkentésével, másrészt a régiók fejlődési potenciálját biztosító munkaerő-minőség és tudás fejlesztésével elérhető.

A munkaerő-piaci részvételben és jövedelmekben megmutatkozó különbségeket a munkaerő foglalkoztathatóságának, minőségének, termelékenységének és versenyképességének javításával szeretné csökkenteni.

Ehhez járásonként Paktum Irodák kialakítására került sor, ahol személyes konzultációval egybekötött segítségnyújtást adnak a munka világába visszatérni kívánóknak.
Egyéni tanácsadással, mentorálással, önéletrajz írási és álláskeresési praktikákkal látják el a jelentkezőket. Ezek a szolgáltatások teljesen ingyenesen vehetők igénybe.

A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete konzorciumi partnerként vesz részt a Veszprém Járáshoz tartozó Paktum Iroda munkájában Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kormányhivatal és a Pro Veszprém Kft. mellett.

Ügyfélfogadási időben az alábbi címen léphetnek kapcsolatba a munkatársakkal:

8200 Veszprém, Szeglethy u. 7. II. em.
www.veszpremipaktum.hu
iroda@veszpremipaktum.hu
+36-20-401-2816

Nincsenek megjegyzések: