ghghjhj

2016. június 25., szombat

Balatoni videós tábor gyerekeknek - rövid beszámoló

"Gábor ! Lesz még a nyáron ilyen tábor? ... Én jövök!" vagy, "... haladó tábor nem lesz? Biztos eljönnék!"

Ilyen és hasonló mondatokkal, kérésekkel bombáztak a gyerekek már az utolsó előtti napon, de még a tábor utolsó óráiban, perceiben is a gyerekek.

Igen, azt hiszem kölcsönösen élveztük a tábor kánikulai perceit:
én örömmel láttam, hogy milyen ügyesek és érdeklődőek a gyerekek - némelyikük már komoly videózási, videoszerkesztési tapasztalattal, - őket meg elbűvölte az, hogy ennyi videós eszközt, kütyüt láthatnak, kezelhetnek szabadon és, hogy önnálló videókat vághatnak, készíthetnek.

Bernát és Zozó naponta Badacsonytomajból(!) jártak Almádiba a tábor kedvéért, Áron pedig Nemesvámosról tekert reggelente a táborba!

Bár létszámban a fiúk domináltak, a lányok is alaposan belekóstoltak a videokészítés és a Movie Maker szépségeibe.

Mestermunkák


Miközben megismerkedtünk a videózás olyan alapfogalmaival, mint a kompozíció, a képkivágás, vagy a harmadoló rács szerepe ... a gyerekek dolgozni kezdtek az alapszintű videós eszközökkel, felhasználva a megtanult videokészítési technikákat.

Jártunk az Óvári messzelátónál, a Wesselényi strandon és a szoborparkban, készítettünk boomos hangfelvételeket és használtunk csúszkát, akciókamerát, készítettünk lassított felvételeket is ... az ifjú videós titánok négy különböző témában készítetttek felvételeket.

Így gyűjtötték az anyagot az utolsó napon végleges formába öntött (értsd megvágott) mestermunkákhoz.

Ha nézitek a mestermunkákat, persze ne várjatok egyből filmfesztiválra nevezhető alkotásokat, de azért a kis munkákban tetten lehet érni a azokat a fontos elemeket, amik megkülönböztetik ezeket a videókat azoktól, amiket a tábor előtt készítettek volna a gyerekek!

Almádi videó


Versvideó


Strandvideó



Táborvideó







Nincsenek megjegyzések: