ghghjhj

2016. július 5., kedd

Egész évben Cimbora: „Felmegyünk Budára” - Kirándulás a Budai Várba

Megkésve bár, de nagy örömmel adjuk közre Perus Zsuzsa beszámolóját a „Felmegyünk Budára” - Kirándulás a Budai Várba Cimbora-napi rendezvényről!
Az ország számos helyéről (Székesfehérvár 50 gyerek, Balatonalmádi 48 gyerek, Érd 25 gyerek, Dunaújváros 30 gyerek, Békéscsaba 44 gyerek és kísérőik) érkeztünk, nagy várakozással ezen a gyönyörű napon Budapestre.


A gyerekek kb. másfél órás múzeumpedagógiai „Hej Dunáról fúj a szél” és „Felmegyünk Budára” foglalkozáson vettek részt a Budapesti Történeti Múzeumban. A továbbiakban a Budai Várnegyeddel ismerkedhettünk játékos „Várbarangoló” túra keretében. Ez a program nem volt annyira kötött, lehetett sétálni, nézelődni, fagyizni is közben.



A Vár különböző pontjain játékmesterek várták a gyerekeket feladatokkal, érdekes történetekkel. A Budavári Mátyás király játszótéren hatalmas játékkal ért véget a program. Emlék tollal, sok-sok élménnyel gazdagabban és egy kicsit talán fáradtabban indultunk hazafelé.



A remek fényképeket Érdi-Harmos Réka készítette. Az összes fényképet ebben a gyűjteményben lehet megnézni, és akár le is tölteni, ha valamelyik megtetszik! (Kattints a képre!)


Reméljük még sok hasonló egymással és Budapesttel ismerkedős napot tölthetünk együtt.

Nincsenek megjegyzések: